Artemis Güzellik Merkezi - Blog

Güzellik Dünyasındaki Gelişmeler İçin Bizi Takip Edin!

Aspir Yağı Nedir?

Bu yazımızda Artemis İzmir Güzellik Merkezi olarak aspir yağı, faydaları, cilt bakımındaki yeri hakkında bilgi verdik. Aspir yağı, Latincesi Carthamus tinctorius olan aspir bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Bu mucizevi olarak adlandırılan  Aspir yağının faydaları arasında zayıflamaya yardım etmesi, saç uzatması, saç dökülmesini önlemesi, kabızlığa iyi gelmesi gibi pek çok etkiden bahsedebiliriz.

Asya, Orta Doğu ve Afrika’nın birçok yerinde kullanılır. Ana vatanı Güneydoğu Asya’dır. Sarı, turuncu ve kırmızı renkleri olan bir çiçek türüdür. Ülkemizde de kolaylıkla yetiştirilir. Aspir tohumlarından elde edilen yağ pek çok sanayi kolunda işlenerek kullanılır. Boya sanayi, kozmetik, ilaç ve kimya sanayilerinde de kullanılan bir yağdır.

Aspir yağı vücuda faydalı olan asitleri içermektedir. Yüksek oranda linoleik asit ve omega6 içerir. Bu asitler vücudun dengesini korur ve kolesterolü dengelemeye yardımcıdır. Kolesterol dengelendiği zaman kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi ve felç geçirme riski düşer. İçeriğindeki omega6 yağ asidi ile kan şekerini belli ölçüde tutar. Böylelikle diyabet rahatsızlığına yakalanma oranı düşüş gösterir. Şeker hastalığından korunmak için aspir yağı tüketebilir. Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklara karşı vücut direncini arttırır. Aspir yağı aynı zamanda öksürüğe karşı ve balgam söktürücü bitki olarak kullanılabilir. Zayıflamaya yardım etmesi de aspir yağının faydaları arasındadır. Adet gecikmesini engellemesi de aspir yağının faydaları arasındadır. Aspir yağı hormonları dengeye sokarak adet döngülerini düzenler. Sindirim sistemini rahatlatır. Kabızlığa iyi gelerek kabızlık sorununu çözer. Kas ve eklem ağrıları için masaj yaparak ağrıyan bölgeye sürülebilir.

Zayıflamak için aspir yağı kullanımında daha etkili fayda görmek için mutlaka spor ve kişiye özel bir diyet programı ile desteklenmelidir. İçeriğindeki linoleik asit sayesinde vücuttaki yağların parçalanmasına yardım eder.

Aspir Yağının Cilt Bakımındaki Yeri:

Bileşimindeki linoleik asit cildin görünümünü güzelleştirir. Cilt hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olur.

Siyah noktalar için gözeneklerin açılmasına yardım eder. Akne oluşumuna yol açan maddelerin cilt altında birikimini engeller. Cilt lekelerini temizlemeye yardım eder.

Kişisel bakımınızı profesyonel yardım ile tamamlamak için Artemis Güzellik Karşıyaka Merkezimizi ziyaret edip işlemlerimiz ve kampanyalarımız hakkında bilgi alabilirsiniz.

Artemis Güzellik Merkezi: 0232 364 36 37

İletişim

Aklınıza takılan tüm sorular için bilgi alınız.

1720 Sokak No:33 Daire:101,35100 Karşıyaka/İzmir,Türkiye ( Karşıyaka Çarşı İçi - Kasaba Mağazasının Karşı Sokağı )

destek@artemisguzellikmerkezi.com
0 (232) 364 36 37